Matjesildkake

Bengt Sjöström deler sin oppskrift på matjesildkake, en deilig rett du også kan finne i årets menyer.

God fornøyelse.

Matjesildkake

Ingredienser

4 porsjoner

  • 3oo gr Matjessild filet
  • 2 dl créme fraiche
  • 4 stk. gelatinplater
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl hakket dill
  • ½ dl fint kuttet gressløk
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skjære matjesilden i 5×5 mm store terninger. Bland sammen matjessild, dill og gressløk.
  2. Legg gelatinplatene i bløt i ca. 5 minutter. Kremfløte og crème fraiche varmes og gelatinen løses opp i 0,5 dl av fløten.
  3. Det hele blandes forsiktig sammen og smak til med salt og pepper.
  4. Kle en form med plastfolie og legg tynne skiver grovbrød, for eksempel Pumpernickel i bunnen. Hell over matjessild kremen og smør ut.
  5. Formen dekkes til og settes i kjøleskap i minst fire timer, aller helst natten over.
  6. Etter avkjøling løftes den forsiktig ut av formen og skjær i mindre porsjonsbiter (tapas størrelse kan anbefales).
  7. Garneres, serveres og nytes!

 

Vi har her forsøkt å leke oss litt med snømenn eller kanskje er det et lite spøkelse. Kommer litt an på hva det er du ser her😊