Is med rabarbra og jordbærsalat

Av Bengt Sjöström

Jeg vil dele en helt fantastisk rett; is med rabarbra og jordbærsalat.
Her bruker vi til og med det fine, røde skallet. Friskt, nyttig og godt for både øye og munn. Nyt kjære venner, og ha en fantastisk sommer.

Så ses vi igjen til høsten.

Is med rabarbra og jordbærsalat

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 kg rabarbra
  • 1 liter jordbær
  • ca. 5 dl strøsukker
  • ¼ vaniljestang
  • vann

Fremgangsmåte

  1. Ettersom rabarbra kan være utrolig søte eller sure kan det være lurt å smake og kjenne om du behøver tilsette mer sukker.
  2. Skrell rabarbraene og skjær stilken i skiver. Skallet legger du i en kasserolle (ta ikke blader i her) og rabarbraen i den andre. Fordele sukkeret på begge.
  3. Dekk skallet i kasserollen med vann og legg i vaniljestang. Du lar dette koke i 10 minutter og deretter skal det stå og trekke en stund.
  4. Sil av og sett inn i fryseren.
  5. Rabarbraen lar du småkoke på lav varme til de er myke. Vil anbefale å røre forsiktig med en slikkepott før det avkjøles.
  6. Rense jordbærene og fordele dem i porsjonsskåler. Den kokte rabarbraen legges over jordbærene.
  7. Ta så frem isen med rabarbra. Denne skraper du med en skje slik at det blir som snø når du legger isen over jordbærsalaten.

God fornøyelse!