Bringebær gratinert med hvit sjokolade

Vi hadde en bankett nylig, 900 gjester som hadde en suksessfull bankett hos oss hvor tema var 80-tallet. Her serverte vi våre gjester, bl.a. en av 80-tallets store klassikere; Granddessert. En av delene på denne klassikeren er bringebær gratinert med hvit sjokolade.  

Bringebær gratinert med hvit sjokolade

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g frosne bringebær
  • 2 dl revet hvit sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 2 eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 grader, med overvarme
  2. Fordel bringebærene i 4 porsjonsformer 
  3. Bland revet sjokolade sammen med eggeplommer og fløten til en smete. Fordel smeten over bærene 
  4. Sett inn formene høyt i ovnen, la de stå inne til de er gyldenbrune
  5. Serveres og nytes, iskrem er godt til