Alle våre venner

Vi vil ønske alle en fredfull jul og et godt nytt år. Ta vare på hverandre i denne spesielle tiden.
Vår egen Bengt Sjöström deler her sin familieoppskrift på julegodteri.

Bengt Sjöströms Elnakola (karamell)

Ingredienser

  • 4 dl kremfløte
  • 4 dl sukker
  • 4 ss kakao
  • 4 ss sirup
  • 4 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Blande alle ingredienser i en kasserolle.
  2. Koke deretter ingrediensene sammen og gjør en dråpeprøve.
  3. Når karamellen er ferdig, dra kasserollen vekk fra varmen.
  4. Visp til massen kjølner. Bruk gjerne en håndmikser da dette går fortere. Når det begynner å danne seg sukkerkrystaller langs på kanten av kasserollen, heller du røren over på en smurt stekeplate. Du kan eventuelt jevne ut ved hjelp av en slikkepott.
  5. Bryt i biter når karamellen er avkjølt.

Tips
Hell litt av karamellmassen i et glass med kaldt vann. Karamellmassen er ferdig når karamellen kan formes til en kule eller når temperaturen på massen er 120 til 125 grader.

Du skjærer den enkelt i biter med en pizzaskjærer mens den fremdeles er varm.

Høsten og julen er i vår bransje den største og sterkeste perioden jobbmessig (vanligvis), og det er også en av de mest positive. Gjennom denne perioden har vi mange av våre arrangementer, med både store og små selskap. Vi har gjester som kommer tilbake og som vi har samarbeidet så mye med at de blir som nære venner for oss. Venner som vi ser frem imot å treffe igjen, som vi vil gjøre det vi kan for å strekke oss ytterligere for, slik at vi kan gi dem en enda bedre opplevelse denne gangen. For vi har lært hverandre å kjenne enda bedre og kan dermed skreddersy arrangementet slik at det blir helt perfekt, akkurat slik de ser for seg at det skal bli.

Gjensidig tillit

Denne gjensidige tilliten er fantastisk. Som en dans man forsøker å øve seg på hvor en blir bedre og bedre for hver gang man gjør den. Man lærer av hverandre og henter ut litt ekstra. Når vi ser tilbake på det vi har skapt sammen ser vi fornøyde på hverandre; tilliten, vennskapet og produktet. For det er slik det føles, at det er våre venner som kommer tilbake til oss igjen. Men hva skjer nå da? Hva gjør vi nå?

Jo vi gjør om, tar nye tak. Vi forbereder oss og bruker tiden til å kunne bli om mulig enda sterkere. Vi har bygget om alt i fra nye toaletter i foajeen, fått enda flere skjermer for bedre og tydeligere informasjon. Vårt kjøkken, lager og kjølerom er totalrenovert slik at vi skal kunne stå enda sterkere når ting åpner opp igjen.

Tradisjoner

Det er allikevel ikke det vi tenker på, uten det som blir nevnt innledningsvis. Venner, familie og tradisjoner.
For hvordan kan man vise at en setter pris på alt dette i tider som det vi nå står midt i? Jo tradisjoner! For selv om det gjelder en årlig bankett, middag eller julegodterier som for eksempel Elnas julegodterier så er det viktig å beholde tradisjoner. Både de store og de små, spesielt nå i tider som disse.

Vår velrenommerte kjøkkensjef og gastronomiske leder Bengt Sjöström deler her sin familieoppskrift på julegodteri. Denne oppskriften fikk Bengt fra sin far som igjen fikk denne av sin mor. Nå har barna fått den, og deretter barnebarn slik at man kan holde på tradisjonen med å sammen lage julegodterier på julaften.

Vi ønsker alle våre venner en riktig god jul

Ta vare på hverandre og tradisjonene, så sees vi snart igjen.