Universell utforming

Spesielle tiltak med tanke på universell utforming

Vi ønsker å imøtekomme alle våre gjester på best mulig måte. Derfor har vi i inngått en avtale med Universell Utforming AS som eies av Norges Handikapforbund, Norges Blindeforbund og Hørselshemmedes Landsforbund. De har også samarbeidsavtale med Norges Astma- og allergiforbund.

Oslo Kongressenter gikk i årsskiftet 2012-2013 gjennom en stor og viktig prosess, der vi gjennomgikk krav om universell utforming og lagde en handlingsplan deretter. Les mer

I juni 2009 åpnet vi et nytt lokale, Forum, som er spesielt laget for å imøtekomme ”universell utforming”. Forum, som er 140 m², har terskelfri adgang fra gateplan (via stor foajé). Akkurat som i øvrige møterom og saler i Oslo Kongressenter er lyd, lys og andre tekniske installasjoner tilrettelagt for å tilfredsstille alle behov. 2 HC-toaletter i terskelfri nærhet.

 

Inngangspartiets utforming

Se bilde

 

Avstand og stigningsforhold utendørs fra parkering til hovedinngangsdør

Det er parkeringsplasser rett utenfor hovedinngangen i Youngsgate. Det er en rampe som har stigningsgrad på 1:8, med dører som åpnes med motor via HC-åpner, både utvendig og innvendig. Rampen har en lengde på 6370 mm og en høydeforskjell på 795 mm.

 

Tilgjengelighet til HC-toalett

2 stk HC-toaletter i foajéområdet som er lett tilgjengelig med heiser fra samtlige møterom og saler. Det er også HC-toalett i Sal D.

 

Kurslokalenes utforming mht taleplattform, lyd- og lysforhold.

Podier med HC-rampe som enkelt kan benyttes av rullestolbrukere. Teleslynge etter behov. Trådløse mikrofoner. Gode lydforhold. Lys innenfor kongresslysstandard. Projektor med høy lysstyrke og bra bilde.

 

Allergi- og spesialmat


Samtlige kokker ved Oslo Kongressenter gjennomgår et kurs i nettopp allergi- og spesialmat. Kurset arrangeres av Matakademiet i samarbeid med Norges Astma og Allergiforbund.

Vi tar en del forholdsregler:

- Vi har en konstant beredskap på gluten-, melkeprotein- og laktosefri mat

- Alle våre sauser er glutenfrie

- Vi har eget utstyr til produksjon av glutenfri mat

- Vi har en konstant beredskap på vegetarisk kost i ulike varianter

- Bruker lite svinekjøtt i våre menyer

- Har halal-kjøtt når det er behov

 

Her finner du oss:

Klikk her for kart

Høstmøter eller arrangement

Skal du avholde et møte eller et arrangement? Vi har fleksible lokaler både for mindre møter til større konferanser og events.

Kontakt oss for ledig kapasitet!

Følg oss


Facebook
Twitter
Nyhetsbrev

Nyheter:

16.8.2016:
Mer for pengene
Oslo Kongressenter er listet som Europas 3. mest konkurransedyktige kongressenter