Oppskrift, par. fred

oppskrift - Stekt kyllinglår Asian style, Plommesaus, shitake-sopp, szechuan grønnsaker og ingefær ris

Stekte kyllinglår
Kyllinglårene confiteres først slik vi gjør med de andre. Disse stekes så opp før de legges på tallerken. Disse kan godt pensles lett med sausen før de legges.

Szechuan grønnsaker
Szeschuan paste:
100 g sjalottløk(kuttet i mindre biter)
3 fedd hvitløk(grovhakket)
40 g finhakket ingefær
40 g solsikkeolje
Alt sauteres i olje uten å få farge, det skal bli helt mørt! Kjøres til en pure.

1/3 stk rød chili(finhakket)
2 stk pimentos(finhakket)
1 ss szechuan pepper(ristet og knust)
½ ss Hel sort pepper(ristet og knust) 
Alt blandes sammen.

Sherry eddik, soyasaus og lime saft.
3 ss sesamolje
3 ss finhakket koriander
Blandes sammen og smakes til.

Grønnsakene freses lett i olje, vend inn szechuan paste etter smak.

Ingefær ris
Her lager vi ris med samme mål som vi benyttet oss tidligere, den eneste forskjellen er at vi blander inn litt stekt ingefær og olje. Dette er kun tynne skiver/biter av ingefær som stekes i nøytral olje. Dette gjøres før risen kokes slik at det får smakssatt risen under kokeprosessen.

Plommesaus
300 g demi glace
160 g plum sauce
80 g Hoisin saus
Limesaft, soyasaus og sesamolje
Varmes opp og smakes til.

Shitake sopp
0,5 kg Shi take sopp(kuttes i 2)
½ stk rød chili(finhakket)
2 fedd hvitløk(finhakket)
1 ss finhakket ingefær
2 ss finhakket sjalottløk
Alt sauteres godt i olje.

Soyasaus, limesaft og litt sesamolje.

Vendes sammen og smakes til.

Sopp og saus vendes sammen slik at det blir godt med biter i sausen.

Her finner du oss:

Klikk her for kart

Velkommen til en frokost utenom det vanlige!

Den 10. september er det endelig tid for årets kuleste frokost- opplevelse. Vi har lyst til å gi våre kunder noen smakebiter fra neste års Matfest, samtidig som en av Skandinavias mest inspirerende foredragsholdere inntar scenen. Les mer

Nyheter:

8.5.2014:
Vi pusser opp videre!
I sommer skal vi gi Kongresshallen (Sal B+C) et ordentlig løft hva gjelder lys og tekniske muligheter...

Kommende arrangementer: