Bli med på MATFEST

Oslo Kongressenter har hatt stor suksess med Matfestkonseptet som ble lansert for to år siden, og som har snudd opp ned på det folk vanligvis forbinder med konferansemat. Nå tar vi Matfest enda et steg videre med eplekjekke griser fra Re i Vestfold.

Heldiggriser

"Matfest gir deg en flott matopplevelse, også når du er på konferanse", sier Bengt Sjöström, som er kjøkkensjef og en av initiativtakerne til konseptet. "Det handler om å sørge for at råvarene du benytter er av topp kvalitet, og at kokkene har respekt og kjærlighet for maten de lager."

I august var Sjöström og hans mannskap på besøk på gården til Inger Synøve og Magnus Johnsen på Revetal i Vestfold, og besøkte de femti eplekjekke grisene de fôrer opp.

"Eplekjekke griser er noen skikkelige heldiggriser som koser seg ute i det fri med god plass, gress og frisk luft. Vi serverer dem pressepler som blir igjen etter produksjonen av Liereple fra Egge gård, den vi serverer som aperitiff til våre konferansegjester. Dette gir en frisk, herlig smak på kjøttet", forteller Sjöström. "Jeg kjenner jeg blir både glad og stolt når jeg tenker på det, fordi det er slik jeg mener mat skal bli til, i et naturlig kretsløp."  

Helhetlig tankegang

Matfest handler også om mer enn kun å servere god mat til konferansegjester. Det handler om bevisstgjøring, nærhet og respekt for matvarer. Og hele kokkestaben er med.

"Det har vært en lang og utrolig reise", forteller Sjöström, "og uten støtte og hjelp fra vår kongressjef Helge Johansen, er det ikke sikkert Matfest hadde vært gjennomførbart. Takket være hans gode nettverk, hans entusiasme og kunnskap, har vi fått på plass innovative avtaler og samarbeid med både små og store leverandører."

Matfest ble lansert i 2013 og mye har skjedd siden den gang.

"Det første året var vi i Lier og plukket jordbær og epler som vi brukte til desserter og aperitiffer. I fjor dro vi på tur til Ål i Hallingdal og besøkte høyfjellsbeitende lam. Når vi i år lanserer de eplekjekke grisene, så er det også et stort steg videre for å realisere tankene våre om helhetlig behandling av råvarer", konkluderer Sjöström.

En annerledes konferanseopplevelse

Prøv vår anbefalte konferansepakke som virkelig har blitt en suksess blant våre gjester. I pakken får du nydelig mat fra Matfestkonseptet og ellers alt du trenger for en matnyttig konferanse. Les mer om vår anbefalte konferansepakke her.

Sjekk ledig kapasitet og reserver lokale til ditt neste møte nå.

Her finner du oss:

Klikk her for kart

Auditoriet1

Fleksible lokaler midt i Oslo sentrum

Skal du avholde et møte, en konferanse eller et selskap? 
Vi hjelper deg med å finne det perfekte lokalet.  

 

Kontakt oss og reserver lokalet for ditt neste arrangement!

Nyheter:

16.8.2016:
Mer for pengene
Oslo Kongressenter er listet som Europas 4. mest konkurransedyktige kongressenter